• English
 • Français
 • Nederlands
 • +32 (0)15 432 111    info@poortland.be

  Lakken

  lakspijlenPOORTLAND gebruikt enkel het procédé van poederlakken om zijn hekwerken en poorten van een verflaag te voorzien. Dit procédé wordt al ±30 jaar gebruikt om aluminium profielen voor ramen en veranda’s te lakken.

  2 LAGEN
  Wegens de ongelijke structuur van poorten en hekwerken worden deze telkens voorzien van 2 lagen poederlak. Door de 2de laag aan te brengen kan POORTLAND een volledige en perfecte dekking zonder aflopers verzekeren.

   

  poederlakkenWat is poederlakken?
  Bij het poederlakken wordt, na een grondige reiniging van de verzinkte of gemetalliseerde hekwerken en poorten via elektrostatische weg een laag polyester-poeder aangebracht. Onmiddellijk daarna gaan de gepoederde hekwerken en poorten gedurende een 15-tal minuten in een oven, die voorverwarmd is op ±180°C. Door de hitte gaat de poeder smelten en zich egaal vastzetten op het metaal. Na afkoeling behoudt men een zeer sterke en stootvaste laklaag, die ongeveer 5 maal dikker is als met natlak.

   

  POORTLAND gebruikt enkel polyesterpoeder, die in tegenstelling tot bijvoorbeeld epoxypoeder bestand is tegen strenge vorst en fel zonlicht.

  Partner metallisatie: Plastimetal